Blog

Magento & GDPR: hoe gaan ze samen?

24 mei 2018 Robert Pennings Privacy Officer

Vanaf 25 mei treedt de AVG, ook bekend als GDPR of Algemene verordening gegevensbescherming in werking. De wet bevat nieuwe privacyregels die zorgen voor een betere bescherming van alle persoonsgegevens – dus ook de gegevens van bezoekers van webshops. Dit betekent dat jouw webshopbezoekers meer...

Lees het artikel 0

Wie draagt het risico voor (retour)zending van producten?

19 februari 2018 Gastblogger ICTrecht

Het komt helaas nogal vaak voor. Producten die niet, of beschadigd worden afgeleverd of geretourneerd. In deze gevallen ontstaat de discussie wie er nu eigenlijk voor de levering verantwoordelijk was. De verkoper of de klant? Een standaardantwoord is hier niet op te geven. Er moet gekeken worden...

Lees het artikel 0

Mag een leverancier een webshop verbieden producten online te verkopen?

15 september 2016 Gastblogger ICTrecht

Stel je hebt al jaren een fysieke winkel en je besluit ook online te gaan verkopen. Als winkel koop je producten in veel gevallen in bij een leverancier of agent. Nu verbiedt die partij echter verkoop via de nieuwe webshop. Mag dat?

Lees het artikel 0

Wanneer ben je als webshop gebonden aan een typefout?

24 augustus 2016 Gastblogger ICTrecht

Door een typefout op de website wordt een product per ongeluk aangeboden voor €99, in plaats van €999. Ben je daar als webwinkel aan gebonden, of kan je daar onderuit? Maakt het daarbij uit of er in een disclaimer of in de algemene voorwaarden staat ‘onder voorbehoud van typefouten’?

 

Lees het artikel 0

Hoe voorkom je imagoschade na een hack of een lek?

26 september 2014 Robert Pennings

Praktisch alle afwegingen tijdens een internet project worden gemaakt op basis van de aspecten: Budget, Deadline en Scope.

Lees het artikel 0
1