• Homepagina
  • Blog
  • Shopping Today 2017: zó bereik je de consument van morgen

Shopping Today 2017: zó bereik je de consument van morgen

Shoppingtoday2017.png

“Wat vandaag telt, is morgen weer achterhaald.”

Deze learning zette nadrukkelijk de toon tijdens het Shopping Today-event van donderdag 21 september. Samen met vijf collega’s ben ik die dag naar De Fabrique in Utrecht afgereisd, met als doel om zowel te inspireren als geïnspireerd te raken. Ik woonde meerdere inspirerende sessies bij. In deze blog lees je wat je hebt gemist!

Inhoud

Direct naar: 

Print de blog

Leestijd: 3 minuten


Online meets offline: de grenzen vervagen verder

De consument van vandaag en morgen integreert de online- en offline wereld steeds meer in z’n leven. Artificial intelligence, augmented reality en virtual reality maken langzaamaan steeds meer deel uit van ons dagelijks bestaan en dat vinden we steeds minder vreemd of eng. De scheidingslijn tussen online- en offline touchpoints vervaagt daarom steeds verder, waardoor ook de grens tussen online- en offline klantenervaringen verdwijnt.

 

Shopping-today-omnichannelAfbeelding 1: online- en offline touchpoints maken samen één Customer Journey

 

Omnichannelstrategie: geen onenightstand maar een stabiele relatie

De klant van morgen laat zich dus niet meer sturen door vooraf gedefineerde paden in de customer journey, zoals de gemiddelde IKEA-winkel haar klanten stuurt. Juist daarom zijn de bedrijven die hun online- én offline klantenervaring naadloos kunnen integreren in een flexibele, persoonlijke customer journey de winnaars van morgen. Dit voor elkaar krijgen is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Met een duidelijke omnichannelvisie en -strategie maak je een goede start, maar je bent er nog lang niet. Omnichannelsucces vraagt om een constante herziening en bijsturing, zodat het succes van vandaag ook het succes van morgen kan worden.  

    Shopping-today-grenzen.jpg

Afbeelding 2: door continu te innoveren blijf je on-top-of-the-market

Weet wat je meet, en meet met mate

Grijp de aandacht door op meerdere customer journey-touchpoints persoonlijke “wow-momenten” te introduceren. Zo’n “wow-moment” bereik je alleen wanneer data een prominente rol speelt binnen je organisatie. Denk daarbij niet in silo’s; voeg de databronnen over meerdere kanalen samen. Hierin rust echter ook een gevaar: alles valt immers door te meten. Als we dat daadwerkelijk zouden doen dan is dit niet alleen tijdrovend -maar ook nog eens enorm duur. Weet dus wat je wilt meten, en weet waarom je het wilt meten. Alleen dan blijft de juiste data over om de consument constant te verrassen.

Shopping-today-netwerk.pngAfbeelding 3: voorkom dat je door het bos de bomen niet meer ziet

Samenwerking is de sleutel

We weten meer over onze klanten dan we denken. Ik zeg bewust ‘wij’, want tijdens Shopping Today werd nogmaals bevestigd dat wij als e-commerce-professionals met elkaar moeten samenwerken. Niet alleen nationaal, maar ook internationaal. Alleen zo kan ons relatief kleine e-commerce-land maximaal rendement halen en daarmee de groei realiseren die we met z’n allen nastreven. Samenwerking is niet alleen belangrijk voor de realisatie van groei, maar juist ook om mogelijke gevaren af te weren. Denk aan cyber security om gevaren te minderen. 

 

Nieuwe ontwikkeling: de progressive web app

Voor e-commerce-professionals is een evenement als Shopping Today ook leuk om het puntje van de horizon te zien. Progressive web apps zijn zo’n puntje. Is een hybride versie tussen een webshop en een app die obstakels bij klanten wegneemt voor een optimale gebruikerservaring inderdaad de toekomst? Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit!

In ons innovatieve landschap besef ik me na de sessies opnieuw maar al te goed; wat vandaag telt, is inderdaad morgen weer achterhaald.

Jurjen-jongejan-omnichannel.png

Afbeelding 4: ISM'er Jurjen Jongejan tijdens Shopping Today 2017

 

ISM op Shopping Today

Zoals aangegeven ging ik niet alleen naar het evenement; drie van mijn collega’s verzorgden die dag sessies. Hieronder vind je hun presentaties.


 

Blogger

Gayan Teubel, New Business Developer, ISM eCompany
Gayan Teubel, New Business Developer, ISM eCompany

New Business Developer ISM eCompany

E-mail: g.teubel@ism.nl

Blogger

Gayan Teubel, New Business Developer, ISM eCompany

E-mail: g.teubel@ism.nl

Contact

Direct één van onze e-mailmarketingspecialisten spreken?

Neem contact met ons op

Deel deze pagina